Do konferenčného semifinále Philadelphia i Los Angeles, Boston prežil

23.04.2012 Celý región

New York 23. apríla (TASR) - Na zoznam účastníkov 2. kola play off zámorskej NHL pribudli po nedeľňajšom programe ďalšie dva tímy - Philadelphia a Los Angeles. Naopak v sérii 1. kola sa udržal úradujúci obhajca Stanleyho pohára z Bostonu.

Bruins zvíťazili na ľade Washingtonu 4:3 po predĺžení a vyrovnali stav série na 3:3. Hosťujúci Tyler Seguin gólom v 64. minúte rozhodol, že verdikt o postupujúcom do semifinále Východnej konferencie padne až v noci na štvrtok v Bostone. Slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára strávil na ľade vyše 30 minút a skončil s jedným mínusovým bodom.

Bitku o Pensylvániu nakoniec úspešne ukončili na tretí pokus Flyers z Philadelphie, keď v šiestom zápase zdolali doma Pittsburgh Penguins 5:1 a sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

Los Angeles sa po prvý raz od roku 2001 pozrie aj do 2. kola a to na úkor Canucks - držiteľov Prezidentskej trofeje za celkové prvenstvo po základnej časti profiligy. Vancouver na domácom ľade Rogers Arena prehral všetky tri vystúpenia, to posledné 1:2 po predĺžení a so sezónou sa musel rozlúčiť. Naopak Kings, ktorí sa do play off prepracovali až na poslednú chvíľu, sa môžu pripravovať na semifinále Západnej konferencie so St. Louis.

1. kolo play off:

Východná konferencia:

Philadelphia - Pittsburgh 5:1
/konečný stav série: 4:2, postúpila Philadelphia/

Washington - Boston 3:4 pp
/stav série: 3:3/

Západná konferencia:

Vancouver - Los Angeles 1:2 pp
/konečný stav série: 1:4, postúpil Los Angeles/
 

Vyberte región